14 mii de oameni își așteaptă operațiile de endoprotezare de șold și genunchi

Peste o mie de operații de endoprotezare de șold și genunchi au fost efectuate pe parcursul anului 2017 cu finanțare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, cu 154 de intervenții mai multe fată de anul 2016. Pentru cazurile tratate au fost alocate aproape 16 milioane de lei, informează Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Suma este în creștere cu trei milioane de lei comparativ cu anul 2016. Pentru efectuarea operațiilor au fost încheiate contracte cu nouă instituții medicale: șapte publice și două private.

Într-un răspuns oferit Agenției de Presă IPN, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează că pentru pacienții care necesită tratament costisitor – printre aceștia sunt și cei care au nevoie de endoprotezare de șold, genunchi sau umăr – își desfășoară activitatea o comisie de selectare,  în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Pacientul cu bilet de trimitere de la medicul ortoped-traumatolog își depune dosarul la comisia respectivă și este trecut pe lista de așteptare.

Listele de așteptare se revizuiesc cel puțin o dată pe an, excluzându-se persoanele decedate, cele plecate sau care au refuzat tratamentul, sau l-au făcut în afara listei de așteptare contra plată. Actualmente pe lista de așteptare sunt 14 mii de persoane care necesită endoprotezare de șold și genunchi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.