135 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu

Mihai Eminescu este poetul care ne-a definit ca identitate națională și care a dus slava operei românești în întreaga lume. Este extrem de important ca opera lui să fie transmisă generațiilor care urmează. O spun reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău, care au depus astăzi flori la monumentul poetului Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” și la bustul de pe Aleea Clasicilor, transmite IPN.

„Astăzi marcăm 135 de ani de la trecerea în eternitate a marelui poet al universului nostru, Mihai Eminescu. Opera sa va rămâne veșnic nemuritoare și noi suntem datori să o transmitem din generație în generației copiilor noștri pentru a fi citită și recitită ori de câte ori ne amintim de Eminescu sau ori de câte ori îl pomenim pe Eminescu. Este de datoria noastră să venim și să comemorăm marele poet care a dus slava operei românești în întreg teritoriu internațional, național. Îl comemorăm astăzi și întotdeauna”, a declarat viceprimarul capitalei, Irina Gutnic.

„Astăzi îl omagiem pe marele poet național Mihai Eminescu și anume 135 de ani de la trecerea în eternitate. Poetul care ne-a definit pe noi ca identitate națională, poetul care a putut să ne încânte, să ne elogieze neamul, tradiția, mama, valorile noastre și astăzi am adus omagiu poetului pentru că e foarte important să transmitem și generațiilor valoarea acestui poet, a operei pe care lăsat-o drept moștenire”, a spus viceprimarul Angela Cutasevici

Oficiala a invitat toți doritorii să participe la evenimentul-omagiu organizat de Primărie în Scuarul „Mihai Eminescu”, începând cu ora 18.00. Va ava loc un spectacol omagiu, unde se vor împleti versurile lui Eminescu prin muzică, prin teatru, prin vers.

Mihai Eminescu s-a stins pe data de 15 iunie 1889, în casa de sănătate a doctorului Șuțu din București.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.