12 posturi TV rămân cu licența suspendată și după ridicarea stării de urgență

12 posturi TV rămân cu licența suspendată și după ridicarea stării de urgență. Decizia de a păstra licențele suspendate a fost luată de Comitetul pentru Investiții Strategice, care a solicitat acest lucru până la clarificarea informației despre cine sunt proprietarii efectivi ai acestor posturi. Comentariul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, într-o conferință de presă, transmite IPN.

„Autoritățile statului se conduc de prioritatea ca informațiile prezentate să fie obiective și corecte, iar posturile care dezinformează sau care au scopul de a manipula și de a promova o agendă inclusiv externă, vorbesc aici despre influențe inclusiv din exterior care atentează la securitatea națională, promovează propaganda și dezinformează, să nu aibă posibilitatea să poluează mințile cetățenilor noștri”, a precizat Daniel Vodă.

Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat pe durata stării de urgență, timp de un an, licențele a 12 televiziuni. Este vorba despre: Primul în Moldova, TV6, Orhei TV, Accent TV, NTV Moldova și RTR Moldova, Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3. Starea de urgență în Republica Moldova a încetat la 31 decembrie 2023.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.