12 ani de pușcărie pentru preotul care a abuzat sexual un copil

Preotul care, acum doi ani, a abuzat sexual un copil dintr-o localitate din nordul țării a fost condamnat la 12 ani de pușcărie. Potrivit procurorilor, inculpatul, în vârstă de 40 de ani, s-a folosit de statutul de paroh-preot, l-a convins pe copil să urce în automobilul său și l-a dus acasă, iar acolo l-a hărțuit sexual, transmite IPN.

Cazul s-a întâmplat în luna iulie 2022. Procuratura Generală precizează că  inculpatul se afla cu mai mulți cunoscuți de-ai săi la scăldat. De ei s-a apropiat copilul de 12 ani. Preotul l-a convins să urce în mașină și a pornit spre casă. Acolo, l-a constrâns psihic să coboare din automobil și să meargă în spatele casei, unde l-a abuzat sexual.

Într-un moment, la poarta inculpatului a claxonat un automobil și acesta a mers să vadă cine este, cerându-i minorului să îl aștepte. Copilul a sărit gardul și a fugit din ograda făptuitorului. „Potrivit raportului de expertiză judiciară, minorul a suportat o traumă psihologică, ce se manifesta prin: frică, sentimentul lipsei de securitate, hipervigilență, impulsivitate, gânduri intruzive, rușine, autoestimare deficitară”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Parohul din nordul țării a fost recunoscut vinovat pentru acțiuni cu caracter sexual neconsimțite comise în privința unui minor cu vârsta sub 14 ani. Acesta urmează să-și execute termenul de 12 ani în penitenciar de tip închis. Sentința este cu drept de apel.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE