10 mii de ciclişti sunt aşteptaţi duminică la festivalul Velohora

Circa 10 mii de ciclişti sunt aşteptaţi duminică, 22 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PNAM), la festivalul Velohora, cu începere de la ora 9 00. În acest an festivalul se va desfăşura într-un format nou. Fiecare participant va putea să-şi decoreze bicicleta în stil etno. În PMAN se vor vinde articole de artizanat şi suvenire cu biciclete, transmite IPN.

Daniel Balaban, reprezentantul organizatorului, a remarcat că festivalul a ajuns la ediţia a V-a. „Este o sărbătoare frumoasă. În afară de cursa cu biciclete, avem diferite surprize legate de tradiţiile moldoveneşti, de istoria ţării, ceea ce presupune prezenţa costumului popular şi a dansului moldovenesc”, a menţionat Daniel Balaban.

Prezent la conferinţa de anunţare a evenimentului, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a spus că-şi doreşte o Velohoră în fiecare an, care să atragă cât mai mulţi participanţi.

Cristian Malichi, dansator care va urca în scenă în deschiderea festivalului, afirmă că este o idee originală. „Ma-ş bucura enorm dacă asemenea evenimente s-ar organiza mai des, deoarece tinerilor le plac aceste lucruri”, menţionat tânărul.

Participanţii la Velohoră vor parcurge o distanţă de circa 20 de km, prin toate sectoarele oraşului. În timpul deplasării coloanei va fi sistată circulaţia rutieră. Bicicliştii vor fi însoţiţi de maşini ale poliţiei de patrulare şi ambulanţe. La finalul turului participanţii la maraton vor participa la tombola tradiţională, unde vor avea posibilitatea să câştige biciclete.

Organizatorul Velohora este un agent economic. Festivalul este susţinut de Ministerul Mediului al Republicii Moldova şi Inspectoratul Ecologic de Stat. Festivalul va fi încheiat de un recital al trupei Gândul Mâţei.

Anul trecut la festival au participat în jur de 8 mii de ciclişti. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.