Fostul vicepremier Nicu Popescu, ex-ministru al afacerilor externe și integrării europene, spune că, și o victorie la limită este tot o victorie. În democrații, cei care pierd acceptă rezultatul. Potrivit lui, atât cei care câștigă, cât și cei care pierd au responsabilitatea de a lucra împreună pentru a nu adânci diviziunile, ci pentru a construi un viitor mai bun. Fiecare parte învață lecțiile acestui proces, transmite IPN.
Nicu Popescu a adus exemplul Suediei, care a aderat la Uniunea Europeană în 1994, având 52% voturi pentru la referendum, iar Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană în 2016 cu același procent, 52%. „Majoritățile strânse au modelat destinul acestor națiuni. Astăzi, Suedia este un membru puternic al Uniunii Europene, iar Marea Britanie a respectat voința cetățenilor săi”, menționează fostul vicepremier.
„Mulțumim tuturor celor care au votat! Europa nu este doar un vis, ci un proiect comun, iar noi vom continua să consolidăm locul Moldovei în Europa căreia îi aparținem”, a mai spus Nicu Popescu.
După prelucrarea a peste 99% din procesele-verbale la referendumul din 20 octombrie, 50,39% din alegători au răspuns „Da” la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.