Zeci de hectare cu culturi agricole au fost afectate de ploile puternice cu grindină

Ploile puternice și grindina căzută în ultimele zile au distrus zeci de hectare cu culturi agricole în mai multe raioane ale țării, inclusiv livezi și vii. De asemenea, vântul puternic a distrus acoperișurile mai multor gospodării și locuințe sociale, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că în raionul Ungheni, satul Măcărești, în urma ploilor torențiale cu grindină au fost afectate 11 hectare de viță de vie, 12 hectare de floarea soarelui, 10 hectare de porumb și 20 hectare de grâu.

Precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 de hectare de porumb în raionul Soroca. Tot aici, precipitațiile au afectat 43 de hectare de livezi, circa 130 de hectare de floarea soarelui, precum și 80 de hectare de terenuri agricole cu semănături.

Rafalele de vânt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Au fost deteriorate peste 200 de foi de ardezie și 160 de metri pătrați de lambriu din lemn.

În raionul Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești, ploile torențiale cu grindină au nimicit 24 de hectare de livezi și 26 de hectare de viță de vie.

Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în teritoriu pentru a evalua pagubele provocate.

În ultimele zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis practic zilnic avertizări cod galben de instabilitate atmosferică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.