„Zdob și Zdub” și Orchestra fraților Advahov vor reprezenta Moldova la „Eurovision”

Formația „Zdob și Zdub” și Orchestra fraților Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional „Eurovision Song Contest 2022”, care va avea loc perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia. Muzicienii moldoveni vor prezenta la Torino piesa „Trenulețul”, transmite IPN.

La cea de-a doua etapă a Selecției Naționale pentru „Eurovision 2022”, care a avut loc în format de audiții live, au participat 28 de interpreți și 29 de piese. Unul dintre participanți a prezentat la concurs două melodii.

Potrivit organizatorilor, etapa „Audieri LIVE”, în urma căreia piesa „Trenulețul” a devenit câștigătoare, exclude conceptul unui show, balet, decorații, efecte speciale sau backing vocals live.

Cea de-a 66-a ediție a Concursul Internațional „Eurovision Song Contest 2022” se va desfășura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia, după ce la ediția din anul trecut competiția a fost câștigată de trupa italiană „Maneskin”.

Republica Moldova participă la „Eurovision Song Contest” din anul 2005. În anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată la concurs de interpreta Natalia Gordienko, piesa „Sugar” clasându-se pe locul 13.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.