Vladimir Voronin: Anticipatele vor rezolva foarte multe, dar nu în folosul celor care sunt acum în legislativ

Eventuale alegeri parlamentare anticipate ar rezolva foarte multe probleme, dar nu în folosul celor care se află acum în legislativul moldovenesc. De această părere este președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. Potrivit lui, aceasta deocamdată este singura variantă a politicienilor de a ieși din impasul în care se află, transmite IPN.

Totodată, liderul PCRM spune că dacă politicienii ar avea un grăunte de bun simț, ar declara alegeri parlamentare repetate. „Și atunci se vor hotărî multe probleme”, a declarat Vladimir Voronin la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Vladimir Voronin nu exclude nici varianta „cumpărării” deputaților pentru formarea majorității parlamentare. De asemenea, liderul comuniștilor a spus că în acest sens ar fi deja 10 deputați socialiști „care merg înainte”. „Ieri am auzit treaba asta și mi-au fost nominalizate niște nume pe care n-am să le spun”, a declarat politicianul.

Despre faptul că deputații socialiști au semnat un angajament prin care au anunțat că nu-și vor părăsi fracțiunea, Vladimir Voronin, spune că un asemenea angajament au semnat, în anul 2011, unii actuali deputați socialiști care atunci făceau parte din Partidul Comuniștilor. Dar, până la urmă, au plecat din fracțiune și din partid.

Partidul Comuniștilor, condus de Vladimir Voronin, nu a acces în actualul Parlament, acumulând la alegeri doar 3,75% din sufragii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.