Vladimir Țurcanu: Vom schimba în totalitate modul în care funcționează Primăria

Candidatul Partidului Politic „Partidul Popular Românesc”, Vladimir Țurcanu, consideră că preocuparea permanentă pentru domeniul public și societate îl deosebește în raport cu alți candidați la funcția de primar de Chișinău. Dacă va deveni primar și colegii consilieri, va schimba în perioada imediat următoare în totalitate modul în care funcționează Primăria, „pentru că aceasta seamănă cu o instituție încremenită în alt secol, având în vedere reflexele pe care le are și toate acele proceduri extrem de greu de definit”. Declarațiile au fost făcute la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, organizate de Agenția de presă IPN.

Vladimir Țurcanu spune că acel primar care va reuși să reconfigureze Primăria și să pună pe o linie corectă direcțiile Primăriei, acela va reuși să reconfigureze și Chișinăul: „Este nevoie de o persoană care din fruntea Primăriei să ordoneze lucrurile”. De asemenea, potrivit lui, Consiliul Municipal trebuie să înceteze să mai fie o structură de lobby. „Este inadmisibil ca un milion de locuitori să aibă 51 de oameni în CMC și aceia să se comporte de parcă ar fi curtea lor Consiliul Municipal”, spune Vladimir Țurcanu.

Candidatul declară că în prima zi de la accedere în Primărie ar relua discuțiile cu partenerii internaționali și români. În context el spune că chișinăuienii trebuie să știe că în ultimii zece ani la ușa primăriei au bătut mai mulți finanțatori, companii private, unii cu granturi pe care Primăria nu i-a băgat în seamă. El consideră că pentru toate problemele cu care se confruntă orașele există soluții pe care le pot oferi companiile internaționale. „Chișinăul trebuie scos din izolare și vom putea vedea și tehnologii în Chișinău”, mai spune Vladimir Țurcanu.

Concurentul electoral susține că vede unirea la nivelul municipiului Chișinău prin aducerea practicilor bune din orașele din România.„ Orașe care s-au dezvoltat și unde s-a făcut performanță cu noile tehnologii. 400 de înfrățiri s-au realizat între localitățile din Republica Moldova cu cele din România. România are o datorie istorică și europeană față de Moldova”. Multe dintre proiectele care se puteau realiza în oraș, susține Vladimir Țurcanu, nu s-au realizat pentru că România nu a avut un partener sigur în Chișinău și în țară.

În altă ordine de idei, candidatul PPR a spus că pe terenul unde se declară mulți unioniști, sunt și mulți impostori, oameni care nu au nimic cu unirea și nu vor înfăptuirea acesteia. „PPR va încerca să atragă pe această platformă personalități notorii din acest punct de vedere pentru a construi un pol românesc pentru ca cetățenii unioniștii să aibă reprezentare la nivel politic”, a declarat Vladimir Țurcanu.

Dezbaterile „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, cu participarea candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a doua rundă, sunt ediția a 120-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.