Vladimir Bolea: Lupta geopolitică trebuie exclusă din lupta electorală

Lupta geopolitică trebuie exclusă din lupta electorală şi în toate alegerile care vor urma politicienii trebuie să înţeleagă că cel mai important lucru este dezvoltarea statului şi consolidarea statalităţii. „Trebuie să ne întoarcem cu faţa la ţară şi la rezolvarea problemelor interne”. De această părere este Vladimir Bolea, membru al Staff-ului Electoral al candidatului PAS la funcția de președinte, Maia Sandu, vicepreşedinte al organizaţiei municipale Chişinău PAS.

Într-o dezbatere publică la IPN, Vladimir Bolea a declarat că scorul de aproape 48%, obţinut de candidatul PAS la funcţia de preşedinte, Maia Sandu, este unul extraordinar de onorabil, iar acest lucru demonstrează că mesajul cu care a venit formaţiunea a fost structurat perfect şi susţinut de foarte mulţi oameni. „Am construit toată campania pe lupta împotriva corupţiei şi pentru bunăstarea ţării. Lucruri, din cauza cărora, procesul de involuţie a statului, este extrem de evident în ultimii ani”, a spus Vladimir Bolea.

Acesta a explicat că mesajul ales de formaţiune a rezultat din mai multe sondaje care au evidenţiat corupția drept principală problemă a Republicii Moldova, astfel, lupta împotriva corupţiei a fost sloganul esenţial. Al doilea deziderat a fost consolidarea societăţii, a tuturor păturilor sociale. „Pentru că preşedintele este o funcţie, care uneşte în jurul său toţi oamenii indiferent de naţionalitate, etnie etc”.

„Din acest considerent nu ne-am adresat mesajul unei pături sociale anume, dar întregii societăți căci din cauza corupţiei au de suferit toţi. De aceea, am făcut campania axată pe problemele interne ale statului. Am făcut apel la inimă şi creier. Am avut un mesaj foarte bun şi a prins bine la public. Vom continua cu acelaşi mesaj şi în următoarea etapă vom merge de asemenea pe lupta cu corupţia şi consolidarea societăţii. Ţinta este creierul. Omul trebuie să înţeleagă că viaţa pe care o are se datorează politicienilor corupţi şi puterea în stat aparţine poporului. Omul trebuie să înţeleagă că este în aceeaşi măsură responsabil dacă a dat votul sau nu a venit la vot”, a adăugat vicepreşedinte al organizaţiei municipale Chişinău PAS.

Vladimir Bolea a menţionat că în campania electorală PAS nu a avut de partea sa preoţi, iar concluzia la care a ajuns este că PDM şi PSRM sunt două formaţiuni extrem slabe intelectual, moral şi nu au niciun fel de principii. Mai mult, Vladimir Bolea a subliniat că PSRM a avut un candidat susţinut masiv de putere: Parlament, Guvern, PDM. „Peste doi ani de zile vom conştientiza acest lucru şi că practica noastră de a apela la creier este cu mult mai bună”, a mai spus membrul Staff-ului Electoral al candidatului PAS Maia Sandu.

Despre lecţiile învăţate şi de învăţat din campania electorală ce a trecut, Vladimri Bolea a spus că formaţiunea PAS are multe lucruri de învăţat, fiind una foarte tânără, cu lipsă totală de experienţă electorală, iar în următoarea campanie electorală va veni cu o tactică mult mai bună.

Dezbaterile publice cu tema „Tehnologii electorale şi tehnologi electorali: lecţii învăţate şi lecţii de învăţat din campania alegerilor prezidenţiale”, sunt ediţia a 66-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat de IPN în parteneriat cu Radio Moldova şi cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.

  • vladimir bolea despre campanie.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.