Vlad Plahotniuc demisionează de la conducerea PDM

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și-a depus mandatul de președinte al partidului. Vlad Plahotniuc a scris pe Facebook că le-a propus colegilor din formațiune să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere și a aproba un nou program politic. Vlad Plahotniuc a mai scris că nu va candida la acest congres pentru vreo funcție în partid, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc susține că astfel vrea ca să fie clar faptul că Partidul Democrat nu este dependent de un singur om. „Am luat această decizie și pentru că Partidul Democrat are nevoie de un nou proiect politic în opoziție, un proiect care să fie elaborat după noile realități, de o nouă echipă de conducere”, a scris Vlad Plahotniuc.

Totodată, politicianul afirmă că nu renunță la mandatul de deputat. „Nu doresc acest mandat pentru imunitate sau pentru altceva, este însă mandatul dat de oameni și orice decizie pe această temă urmează să fie luată de mine împreună cu ei, este mandatul care aparține cetățenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva”, a mai scris Vlad Plahotniuc.

Politicianul afirmă că PDM este ținut acum sub o presiune uriașă, „din cauza că unii și-au greșit ținta. Vor să se lupte cu el, dar o fac cu partidul”. „Cine vrea să se răfuiască politic să o facă cu mine, îmi asum eu integral rolul de țintă a abuzurilor de orice fel, dar să nu se războiască cu colegii din partid, cu colegii din fracțiunea parlamentară a partidului, care desigur, chiar dacă nu sunt la guvernare, au un rol foarte important în menținerea stabilității, independenței și a vectorului euroatlantic de dezvoltare a țării”, a mai scris politicianul.

Vlad Plahotniuc a fost ales președinte al PDM la sfârșitul anului 2016.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE