Vlad Filat: Moldova trebuie să-și continue drumul spre UE în pofida „cuplului Voronin-Dodon”

„Republica Moldova trebuie să-și continue drumul spre Uniunea Europeană în pofida mediocrității pe care cuplul Voronin-Dodon, manevrat din umbră de Plahotniuc, o promovează sub masca mesajelor geopolitice. Suntem și noi o insulă a latinității și locul nostru este împreună cu ai noștri, în UE unde contează forța dreptului, nu dreptul forței!”, a scris pe pagina sa de Facebook ex-premierul Vlad Filat, citat de IPN.

Ex-premierul a calificat activitatea electorală a celor doi lideri ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor drept „asalt al minciunii și imposturii”:

„Asalt al minciunii și al imposturii ar putea fi definită activitatea electorală a cuplului Dodon-Voronin în această campanie. Singura explicație pentru care Igor Dodon s-a aliat cu un om care uită ce a mâncat la micul dejun, în cazul nostru Voronin, este disperarea și spaima de a pierde totul, inclusiv libertatea”.

De asemenea, Vlad Filat a amintit o serie de invective cu care s-au atacat de-a lungul anilor cei doi parteneri electorali actuali, inclusiv cel de „trădare”:  „Cum și mai ales de ce l-a trădat Dodon pe Voronin vom vorbi, așa cum am mai spus, în perioada următoare”, precizează el.

Activității actuale și trecute a celor doi, Vlad Filat contrapune perioada „post-Voronin”:

„Fără a idealiza activitatea Guvernului pe care l-am condus, trebuie spus că în perioada celor doi „corifei” Republica Moldova a ajuns în prag de faliment și o izolare rar întâlnită pe continentul european. Efectiv a trebuit să explicăm în fiecare cancelarie occidentală că Republica Moldova merită să fie parte a lumii occidentale, iar campania pentru ridicarea vizelor a fost una epuizantă și uneori aproape de limită.

Drept confirmare, ex-premierul publică și o imagine din 24 ianuarie 2011, în care Cecilia Malmstrom, Comisarul european pentru afaceri interne de atunci înmânează Planul de Acțiuni privind liberalizarea vizelor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.