Vitalie Marinuța: PVE vine să soluționeze problemele de bază ale țării

Partidul Verde Ecologist (PVE) susține că optează pentru apărarea naturii, dar și pentru apărarea cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit liderului partidului, Vitalie Marinuța, PVE nu este o marionetă în mâna cuiva, ci e singurul partid din Moldova care este membru cu drepturi depline a unui partid european – Partidul Verde European care este a patra forță politică în Parlamentul European.

„Partidul Verde Ecologist vine să soluționeze problemele de bază ale țării, cu sprijinul partenerilor de peste hotare. Nu mergeți la vot pentru votul util sau pentru cei care au apărut ieri”, a declarat Vitalie Marinuța la prima dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală-2021”, desfășurate de Agenția de presă IPN.

Potrivit liderului PVE, partidul pe care-l reprezintă este unica formațiune care a pus respectarea drepturilor omului în frunte. Lista de candidați la funcția de deputat a PVE o deschide Olga Afanas, persoană cu dizabilitate, dar care a muncit mult, are un masterat și intelectuale semnificative. „Asta vrem să demonstrăm, că toți au dreptul la șanse”, spune el.

Potrivit lui Vitalie Marinuța, al doilea în listă este Oleg Brega, „activist civic care a fost târât pe jos, bătut de poliție și doresc ca fiecare să-l aibă lângă el când are un proces penal. Pe locul trei este o doamnă revenită din străinătate unde a muncit 15 ani și știe ce înseamnă mamele, surorile, soțiile noastre și care le vrem acasă, a muncit acolo și acum vine aici să facă ceva. Pe locul patru este Alexandru Ionel, primarul satului Bălăurești, care a fost peste hotare, dar a venit înapoi acasă și a decis să facă ceva la el în sat”.

Vitalie Marinuța susține că este al șaselea pe listă, nu primul, pentru că PVE pune baza pe echipă, și ca lider, își propune să construiască lideri, pentru că de aceștia are nevoie țara. În opinia sa, când Republica Moldova va avea lideri, nu fumigene puse în electorală, care să se victimizeze și așa să încurce la partidele serioase, atunci se vor rezolva problemele existente în țară.

Președintele PVE a venit cu un mesaj către toate etniile existente în Moldova că e timpul „să treacă pe verde”. El spune că PVE a înțeles ce se întâmplă cu Nistrul, cu toate râurile noastre, cu fântânile, cu aerul, că degrabă nu vom avea cu ce respira. „Voi ați înțeles? Noi în această campanie nu încercăm să fim împotriva cuiva, dar pentru ceva”. Vitalie Marinuța a îndemnat cetățenii să iasă la vot pe 11 iulie, să nu voteze „util”, dar cum le spune cugetul. El i-a îndemnat să voteze Partidul Verde Ecologist, pentru că e timpul să „trecem pe verde, e timpul să devenim europeni, să aducem valul verde acasă”.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist se va regăsi pe buletinul de vot cu numărul 15.

La prima dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021”, au mai participat reprezentanții „Partidului Politic „Noi” și Partidului „Noua Opțiune Istorică”.

La cea de a doua dezbatere electorală IPN, care va avea loc miercuri, 30 iunie, cu începere de la ora 11:15, au fost invitați concurenții electorali Partidul Politic „Partidul Schimbării”, Partidul Politic Șor și Partidul Politic „Democrația Acasă”.

Agenția IPN desfășoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel, în cadrul ciclului de dezbateri „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.