Vitalia Pavlicenco: Forțele pro-românești și pro-europene trebuie să facă bloc comun

În Republica Moldova nu se va schimba nimic, dacă forțele pro-românești unioniste și cele pro-europene nu vor face un bloc comun care să opună rezistență Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Declarația în acest sens a fost făcută de președinta Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.


Vitalia Pavlicenco declară că formațiunea pe care o conduce are câteva formule pe care le examinează ca eventuale la alegerile parlamentare din anul 2018. „Una dintre ele este cu cine dintre partidele pro-unioniste și pro-europene va dori să mergem împreună cu un candidat comun ca să nu fie în aceeași circumscripție mai mulți candidați pentru că în acest caz va câștiga candidatul socialiștilor sau al democraților”, spune președinta PNL.

Potrivit ei, o altă variantă este crearea unui bloc doar cu partidele unioniste doritoare și o a treia posibilitate este un bloc cu partidele care nu neapărat sunt unioniste, așa cum a fost în alegerile prezidențiale.

Vitalia Pavlicenco susține că intenționează să organizeze o masă rotundă în toamna anului curent și să invite întreaga opoziție extraparlamentară la discuții.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.