Vicepremierul Popescu pleacă în Portugalia, iar de acolo în Italia

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, va întreprinde în perioada 11-15 septembrie două vizite de lucru la Lisabona, Portugalia, și Roma, Italia. Potrivit oficialului, scopul vizitelor este  aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite IPN.

Vizita de lucru în Portugalia este planificată pentru 11-12 septembrie. La Lisabona, Nicu Popescu va avea întrevederi cu omologul său portughez João Gomes Cravinho, dar și cu alți oficiali de rang înalt. La fel, va fi semnat Memorandumul de cooperare dintre Institutul Diplomatic al MAEIE și cel al Republicii Portugheze.

La Roma, vicepremierul se va afla în perioada 14-15 septembrie. Aici ministrul de externe se va întâlni cu omologul său italian, Antonio Tajani. La fel, va participa la audieri în cadrul ședinței comune a Comisiilor pentru afaceri externe ale Senatului și Camerei Deputaților.

„La finalul vizitei, pe data de 14 septembrie, voi avea o întâlnire specială cu diaspora noastă din Italia, care va avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova din Roma, începând cu ora 18.00. Aștept cu nerăbdare această ocazie de a ne întâlni și de a discuta cu voi”, menționează Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.