Vasile Năstase: Propunem lucruri bune pentru oameni, însă guvernarea nu le dă curs

„Opoziția parlamentară a venit cu foarte mult proiecte bune pentru cetățeni. Din păcate, nu toate au fost acceptate de coaliția majoritară și guvernare în ansamblu care, pur și simplu, au jonglat”. Declarația aparține deputatului Fracțiunii Platforma DA Vasile Năstase și a fost făcută în cadrul dezbaterilor publice „Cât și cum a muncit Parlamentul pentru cetățeni în sesiunea de primăvară-vară?”, organizate de către IPN.

Totuși, deputatul Platformei DA susține că pe platforma Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, al cărei vicepreședinte este, au fost atinse mai multe succese pe diverse domenii.

„Noi avem o comisie consensuală de la toate partidele, unde sunt experți foarte buni și am pregătit Legea cinematografiei. Facem amendamente la Legea cu privire la accesul la informație, amendamente bune care sperăm să treacă. Pregătim acuma Codul Proprietății Intelectuale, am făcut dezbateri publice în acest sens. Legea sporturilor, sunt multe lucruri bune. Au fost lucruri legate de pandemie, bacalaureat și alte lucruri la care s-au găsit metode bune și propuneri bune pentru a depăși problemele”, a menționat Vasile Năstase.

În ansamblu, însă, reprezentantul Fracțiunii Platforma DA afirmă că, în sesiunea parlamentară primăvară-vară, guvernarea și coaliția majoritară nu au ținut cont de propunerile opoziției.

„Sunt multe momente care pur și simplu nu le înțeleg. Sunt lucruri bune pentru oameni, însă cei din aceasta nefirească coaliție care a mai rămas nu vrea să le dea curs. Ne blochează și de aici apare și reacția care a fost în Parlament, cel puțin atunci când s-a dezbătut aceasta moțiune pentru că toată lumea pur și simplu nu înțelegea ce se întâmplă”, a adăugat deputatul Platformei DA.

În concluzie, deputatul afirmă că Platforma DA este gata să participe la ședințele extraordinare ale Parlamentului în speranța promovării proiectelor pe care Parlamentul le pe rol în plen. „Noi avem foarte multe proiecte pentru oameni, vrem să le promovam, vreau să ne batem pentru ele. În afară de asta, noi activăm în circumscripții, avem proiecte pentru localitățile noastre de acolo”, a spus Vasile Năstase..

Dezbaterile „Cât și cum a muncit Parlamentul pentru cetățeni în sesiunea de primăvară-vară” sunt ediția a 145-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.