Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au aderat la Partidul „Renaștere- Возрождение”

Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au aderat la Partidul „Renaștere- Возрождение”, urmându-i pe alți doi foști membri ai PSRM, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au făcut același lucru. Într-o conferință de presă la IPN, Alexandr Nesterovschi a declarat că, pe lângă Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, la partid au aderat Iurie Vitneanschi și Natalia Parasco. Toți au fost acceptați în Consiliul republican al partidului și au fost aleși în funcții de conducere.

Potrivit lui Alexandr Nesterovschi, când a aderat la PSRM, a avut principii și idealuri pe care nu le abandonează. Împreună cu liderul Partidului Renaștere, Serghei Mișin, construiesc o forță politică puternică nouă, care în toamnă va urca în clasamentele politice.

Formațiunea se pronunță pentru păstrarea neutralității Republicii Moldova, pentru limba moldovenească – limbă de stat, pentru istoria Moldovei. Pledează pentru oferirea unui statut oficial limbii ruse, pentru valori ortodoxe și înflorirea Mitropoliei moldovenești, întărirea principiilor familiei tradiționale. Partidul „Renaștere- Возрождение” alege cursul Eurasiatic, pledează pentru progres economic și renașterea potențialului industrial, dezvoltarea agriculturii și creșterii animalelor. Pledează pentru prietenie cu toate țările și pentru parteneriat strategic cu Federația Rusă.

Vasile Bolea a spus că a fost surprins de reacțiile venite săptămâna trecută din partea colegilor din PSRM urmare a vizitei efectuate în Israel. Potrivit lui, la revenire a vorbit despre scopul vizitei și a fost surprins de faptul că atât de ușor și repede, fără a solicita explicații, comitetul executiv al PSRM a decis excluderea sa și a lui Alexandr Suhodolski din fracțiune și din partid. Potrivit lui, aceste lucruri sunt ca și un fapt împlinit. El a mai spus că decizia de a adera la Partidul „Renaștere- Возрождение” a fost luată în familie. S-a declarat convins că va reuși să „renască ideea de stânga”, să nu devieze de la principiile după care s-a ghidat ultimi 15 ani și să ajungă la scopurile propuse. Vasile Bolea este convins că în actuala echipă va reuși în scurt timp să atingă noi înălțimi, participând la alegeri locale și parlamentare.

la rândul său, Alexandru Suhodolski a declarat că noua echipă din care face parte va începe în curând o luptă serioasă pentru a atinge progres în mai multe domenii, inclusiv social și economic. Potrivit parlamentarului, prietenia cu Rusia a adus întotdeauna rezultate frumoase și oportunitățile pe care le-a avut țara din acest parteneriat nu pot fi neglijate. Formațiunea va insista pe recuperarea și consolidarea bunelor relații  cu partenerii din est. Suhodolski a avut un mesaj și pentru oamenii din Găgăuzia, pe care i-a asigurat că Partidul „Renaștere- Возрождение” va apăra principiile acordului din 1992 despre existența Găgăuziei.

Ex-vice-pretorul sectorului Botanica al capitalei, Iurie Vitneanschi, a spus că partidul are ambiții serioase. În viitorul apropiat își va mări echipa, inclusiv în municipiul Chișinău. Vor fi deschise reprezentanțe în toate sectoarele.  Membrii partidului sunt hotărâți să participe la alegerile locale din acest an și au convingerea că vor obține victorie în mai multe localități.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.