Vântul puternic și grindina au deteriorat peste 160 de case din mai multe localități

Ploile torențiale cu vânt puternic și grindină din 2 iulie au dus la deteriorarea a peste 160 de case din 34 de localități aflate în 12 raioane ale Republicii Moldova. Cifrele apar într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, transmite IPN.

Potrivit comunicatului, s-au semnalat 24 de intervenții ale salvatorilor pentru deblocarea drumurilor de copacii și pilonii electrici care au căzut în urma intensificării vântului.  „Pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în urma condițiilor meteorologice nefavorabile au fost antrenați 111 angajați din cadrul IGSU, cu 33 de unități de tehnică specială”, se arată în comunicat

În locurile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale raionale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate, care vor fi prezentate ulterior comisiei pentru situații excepționale la nivel republican. „După colectarea tuturor datelor urmează a fi identificate soluții pentru ajutorarea sinistraților”, se arată în comunicat.

Mihail Harabagiu, şeful IGSU, s-a adresat către populație cu o avertizare privind securitatea copiilor. „Oficialul a îndemnat maturii să supravegheze minorii care pot fi expuși pericolului lovirii de trăsnet. Salvatorii îndeamnă ca în timpul furtunilor să nu fie utilizate telefoanele mobile. De asemenea, se interzice aflarea sub copaci. Populația trebuie să evite firele electrice rupte.

Salvatorii şi pompierii continuă activitățile de lichidare a consecințelor calamităților naturale în toate raioanele care au fost afectate, se arată în comunicatul IGSU.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.