UPDATE: Şaisprezece persoane reţinute pentru licitaţii trucate la procurarea alimentelor în şcolile şi grădiniţele din Chişinău

Şaisprezece persoane au fost reţinute de către ofiţerii anticorupţie, fiind bănuite de trucarea licitaţiilor la procurarea produselor alimentare pentru şcolile şi grădiniţele din Chişinău. Reţinerile au avut loc în urma descinderilor de joi dimineaţă, 24 noiembrie, care au avut loc în mai multe instituţii publice din domeniul educaţiei, dar şi la oficiile unor agenţi economici, transmite IPN

Angela Starinschi, ofiţerul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), a precizat că descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal privind licitaţiile trucate cu concursul unor funcţionari publici din domeniul educaţiei. Totodată, s-a constatat şi procurarea produselor expirate pentru alimentaţia copiilor din şcoli şi din grădiniţe.

Primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă a venit cu o reacţie în care afirmă că problema alimentaţiei în şcoli şi grădiniţe a mai fost abordată în cadrul Primăriei şi că i-ar fi avertizat pe funcţionarii din educaţie că vor răspunde pentru că încalcă legea.

Persoanele au fost reţinute pentru 72 de ore şi au fost escortate la CNA pentru audieri.

La ora 13.00, CNA şi PA vor susţine o conferinţă de presă, în cadrul căreia vor oferi detalii despre cauza penală şi rezultatele operaţiunii din această dimineaţă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.