Uniunea Centristă îndeamnă alegătorii să voteze la 11 iulie Platforma DA

Uniunea Centristă din Moldova nu s-a înscris în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, dar îndeamnă cetățenii să voteze Platforma „Demnitate și Adevăr”. Mihai Petrache, președintele Uniunii Centriste, este de părere că în Parlamentul trecut, Platforma DA a fost cea mai combativă și eficientă fracțiune, este un partener politic de nădejde, care a dovedit că nu-și trădează partenerii, transmite IPN.

Într-o conferință de presă la IPN, liderul Uniunii Centriste din Moldova, a precizat că motivul principal pentru care Uniunea Centristă nu participă la anticipate este că își dorește să reducă „densitatea concurenților electorali pe metru pătrat” și să ofere concurenților electorali principali șansa să formeze o majoritate parlamentară democratică, pro-europeană, stabilă și funcțională în viitorul Parlament.

Potrivit lui Mihai Petrache, unii actori politici și concurenți electorali își fac iluzii în privința rezultatelor alegerilor și nu țin cont de faptul că Republica Moldova este condamnată să fie guvernată de majorități de coaliție. Orice tendință de a obține o majoritate absolută în alegeri parlamentare este contraproductivă, pentru că niciun partid politic, fie de dreapta, de centru sau de stânga, nu are șanse să obțină o majoritate absolută în Parlament și să-și asume responsabiliatea de a guverna țara.

Mihai Petrache atenționează asupra faptului că alegerile parlamentare sunt diferite de cele prezidențiale. „La prezidențiale, în primul tur, de regulă, cetățenii votează cu inima, din emoții, din relații corporative, de rudenie, tot ce vreți, având posibiltatea să-și corecteze votul în turul doi, atunci când deja este impus de situație să ia o decizie rațională, calculată și să-și dea votul pentru cel mai bun candidat, în viziunea alegătorului. În alegerile parlamentare nu există această variantă, de a vota cu inima, apoi cu capul, există un singur tur, se voteză o singură dată. Din acest motiv, fac apel către cetățeni să-și asume responsabilitatea pentru a vota rațional”, a spus președintele Uniunii Centriste din Moldova.

Mihai Petrache îi îndeamnă pe cetățeni să țină cont de faptele unui anumit concurent electoral și care au fost efectele activității lui în parlamentele precedente, să voteze nu doar liderul unui anumit partid, dar cu echipa formațiunii politice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.