Unităţile de prelucrare a laptelui şi-au redus volumele de lucru cu peste 17%
În perioada ianuarie-iulie 2007, unităţile de prelucrare a laptelui au achiziţionat şi procesat cca 65 mii tone de lapte-marfă sau cu 17,4% mai puţin comparativ cu perioada respectivă a anului precedent.
Informaţia a fost prezentată de şeful Secţiei achiziţii şi procesarea producţiilor animaliere din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Creţu, în cadrul unei şedinţe la minister.
Potrivit lui, autorităţile urmează să înlăture cât de curând factorii ce determină majorarea preţurilor la produsele lactate, prin excluderea la maximum a unor operaţii tehnologice costisitoare din ciclul de producere, optimizarea traseelor de transportare a materiei prime şi produselor finite, iniţierea consultărilor între operatorii pieţei lactatelor în sensul instituirii Consiliului pe produs, conform Legii privind organizarea şi funcţionarea pieţei produselor agricole şi agroalimentare.
Ministrul, Anatolie Gorodenco, a solicitat efectuarea analizei structurii de formare a preţurilor la fiecare întreprindere în vederea menţinerii acestuia la produsele lactate de bază.