UNIREA-ODIP: Oamenii lui Dodon pregătesc dezordini în masă după alegeri

Reprezentanții Asociației „UNIREA-ODIP” susțin că mai multe asociații, care au tangențe cu candidatul la prezidențiale Igor Dodon, pregătesc acțiuni de dezordine în masă, imediat după alegeri, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, susținută în fața Președinției, liderul asociației, Vlad Bilețchi, a declarat că și astăzi, Partidul Socialiștilor pregătește mitinguri în mai multe locații din Chișinău. Aceste acțiuni au loc în condițiile în care orice manifestație publică cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane este interzisă.

Vlad Bilețchi a menționat că PSRM și toți apropiații formațiunii au depus la Primăria capitalei mai multe declarații prealabile, prin care au „rezervat” mai multe spații pentru proteste. Potrivit lui, patru asociații au depus declarații prealabile trase la indigo, cu același scop – „să discute despre situația politică din țară, discuții libere și democratice”, exact după alegerile prezidențiale.

„Exact după ce vor fi cunoscut rezultatele preliminare, ei vor invada acest trotuar, ei vor invada Teatrul național de Operă și Balet, ei vor invada scuarul Monumentului Ștefan cel Mare, ei vor invada scuarul Parlamentului. Vor fi aici, atenție, Uniunea Ofițerilor – 10 mii de oameni, Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan – 5 mii de oameni și celelalte două organizații de tineret – câte 49 de oameni de fiecare”, susține liderul „UNIREA-ODIP”.

Potrivit lui, președintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova este Victor Gaiciuc – actualul ministru al apărării.  Asociația „Urmașii lui Ștefan” este reprezentantă de Dumitru Roibu, care este consilier prezidențial pe probleme de tineret, iar o altă asociație, care la fel a depus declarație prealabilă, este condusă de un subaltern al lui Dumitru Roibu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.