Un nou protest antiguvernamental, organizat de comuniști și socialiști

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și susținătorii lor au organizat o nouă acțiune de protest în fața Guvernului. Aceștia au acuzat guvernarea de privatizări ilegale și de prețuri mari, numind Partidul Acțiune și Solidaritate – partid al sărăciei și al distrugerii, transmite IPN.

Deputatul Grigore Novac a menționat că legislația Republicii Moldova prevede că statul trebuie să garanteze un trai decent populației, dar oamenii au ajuns să nu poată să-și achite cele mai stringente necesități. „Din cauza ignoranței și ne-dorinței guvernării PAS de a rezolva problemele oamenilor, am ajuns să-i vedem pe agricultori cum blochează traseele, vedem cum întreprinderile mari, precum Calea Ferată din Moldova, Macon și altele, intenționat falimentează”, susține parlamentarul.

Adrian Albu, parlamentar, afirmă că guvernarea are bani pentru armament și nu are bani pentru pensionari deoarece execută ordinile celor care stau în spatele lor și trag de sfori. Potrivit lui, actualul guvern nu știe să lucreze și bagă țara în datorii.

„Este o rușine să indexezi pensiile sub nivelul inflației și, în același timp, să oferi salarii de zeci de mii de lei miniștrilor, procurorilor, judecătorilor, conducătorilor ANRE, să cheltui milioane pentru organizarea summit-urilor la Bulboaca, mitingurilor în PMAN, la Președinție, să procuri radare de 14 milioane de euro, iar pentru bătrânii care au construit această țară – să nu ai bani”, a declarat deputatul Bogdan Țîrdea

Parlamentara Alla Pilipețcaia a spus că „guvernarea jefuiește populația prin tarife și prețuri înalte, care cresc precum cresc salariile miniștrilor”. „PAS momește oamenii cu integrarea europeană și ne convinge că la noi totul e bine. În Moldova va fi bine doar fără PAS”, a mai spus aceasta.

În contextul protestului BCS, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că executivul nu comentează revendicările manifestanților, precizând că oricine are dreptul să protesteze în condițiile legii și respectând drepturile altor cetățeni. „Guvernul, la rândul său, continuă misiunea de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață prin programele și acțiunile realizate. Nu ne dorim politizarea subiectelor atunci când ne gândim la interesele cetățenilor și invităm toți actorii în societate să contribuie cu soluții concrete în beneficiul oamenilor”, a mai spus Daniel Vodă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.