Un lan de grâu din Drochia a fost cuprins de flăcări

Un lan de grâu cu o suprafaţă de 200 de hectare din satul Maramonovca, raionul Drochia a fost cuprins de flăcări. Focul a mistuit doar 19 hectare de culturi, datorită pompierilor care au reuşit să stingă flăcările după câteva ore, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Din informaţiile operative, se cunoaşte că incendiul s-ar fi declanşat după ce a avut loc o deflagraţie a instalaţiei unui automobil. Maşina staţiona în apropierea lanului de grâu, iar fragmentele instalaţiei au fost aruncate în lanul cu grâu, fapt ce a provocat incendiul. Pentru a preveni astfel de cazuri, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă respectarea unor norme antiincendiare, printre care asigurarea cu mijloace primare de stingere, evitarea fumatului şi efectuării lucrărilor cu surse de foc în apropierea lanurilor.

Pentru a evita extinderea incendiului izbucnit, se execută separarea sectoarelor recoltate, prin fâşii izolate arate. După recoltarea grânelor, se interzice igienizarea suprafeţei prin incendiere. În cazurile de risc, este important să fie apelat de urgenţă Serviciul 901.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.