Un drum care va asigura conexiunea dintre opt localități va fi construit la Telenești

Un drum care va asigura conexiunea dintre opt localități va fi construit în raionul Telenești. Drumul L-326.M2 Clișova – Suhuluceni – Leușeni – Verejeni este proiectat pentru a facilita accesul cetățenilor la serviciile publice. Bugetul proiectului este de aproximativ 83 de milioane de lei, bani oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și din Fondul Rutier, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în cadrul unei vizite pe șantier, secretarul de stat al ministerului, Dorin Andros, a declarat că prin acest proiect de dezvoltare regională se promovează conexiunea teritorială și sporirea activității economice în regiune, inclusiv asigurarea mobilității forței de muncă.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Viorel Jardan, a subliniat că proiectul prevede implicarea activă a agenților economici care își desfășoară activitatea în aria adiacentă porțiunii de drum, cât și a locuitorilor din localitățile vizate în proiect.

Lucrările inițiate prevăd reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanță de peste 23 km, reabilitarea și construcția la 17 podulețe și a patru intersecții giratorii. Vor fi amenajate cinci intersecții de acces, se vor instala marcaje rutiere și a parapete metalice, dar și patru stații de transport public.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.