Ucigașul de la aeroport a murit la spital

Autorul atacului armat de pe Aeroportul Internațional Chișinău, soldat cu decesul unui polițist de frontieră și a unui agent de securitate aeroportuară, a murit la spital, transmite IPN. Inspectoratul General al Poliției a anunțat luni seara că persoana bănuită de dublul omor comis la Aeroport s-a stins din viață puțin după ora 22.00.

Atacatorul a fost rănit în schimbul de focuri din timpul asaltului, pe 30 iunie. În trecut a fost polițist. A activat timp de șapte ani în structurile Ministerului Afacerilor Interne din Tadjikistan. Dar a fost concediat pentru acțiuni criminale. În anul 2013 a comis o crimă pe teritoriul Tadjikistanului. A fost condamnat, dar a ieșit din pușcărie înainte de termen. În iunie anul curent ar fi participat la răpirea unei persoane și atac banditesc. La Chișinău a ajuns din Turcia, dar la acel moment nu figura ca infractor în nicio bază de date internațională. Poliția de frontieră de l-a Chișinău nu i-a permis accesul pe teritoriul țării pe motiv că nu și-a putut motiva vizita și durata șederii. Peste două ore de la documentare, când urma să fie condus la avion pentru returnare în țara de unde a venit, atacatorul a imobilizat polițistul de frontieră care îl însoțea, aplicându-i o lovitură pe neașteptate, i-a luat arma și a deschis focul, omorându-l pe el și pe un angajat al securității aeroportuare.

Astăzi în Republica Moldova este decretată zi de doliu național în semn de comemorare a polițistului de frontieră Serghei Muntean și agentul de securitate aeroportuară Igor Ciofu. Președinta Maia Sandu a semnat și un decret prin care li se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.