Tudor Deliu: Mulți candidați în actuala campanie electorală vând iluzii alegătorilor

Mulți candidați în actuala campanie electorală vând iluzii alegătorilor, despre pensii, salarii, irigarea câmpurilor, punerea cătușelor, susține Tudor Deliu, candidatul Partidului Liberal Democrat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Potrivit lui, programul său electoral nu necesită costuri mari, deoarece este axat pe prevederile constituționale ce țin de atribuțiile șefului statului. Declarațiile au fost făcute la dezbaterile electorale: „Noi și președintele: cine pe cine alege, cine pe cine reprezintă?”, organizate de Agenția de presă IPN.

„Mie mi se creează impresia că noi depășim foarte mult prevederile constituționale cu privire la atribuțiile nemijlocite ale președintelui Republicii Moldova, care sunt niște atribuții de reprezentare, de mediere între forțele politice din Republica Moldova și, respectiv, cele două funcții mai importante: de apărare și securitate și relații externe care le poate face prin intermediul Guvernului”, a declarat Tudor Deliu.

Potrivit lui, unii candidați spun că vin să lupte cu corupția, dar vin să corupă alegătorul prin promisiuni false, pe când PLDM împreună cu candidatul său, s-au axat strict pe prevederile constituționale care nu necesită costuri suplimentare.

Tudor Deliu consideră că sărăcia, migrația, locurile de muncă sunt direct proporționale cu corupția. Când va fi distrus acest flagel, se va putea vorbi despre dezvoltarea economică, dezvoltarea micului business etc. „Eu nu promit, dragi cetățeni, că, dacă o să fiu ales președinte, peste un an-doi o să întorc cetățenii în Republica Moldova. Peste hotare are loc deja procesul de reunificare a familiilor”.

În adresarea sa către cetățeni, Tudor Deliu a remarcat că este candidatul care nu vinde iluzii, care nu promite salarii, pensii, ci candidatul care declară că vrea să-și îndeplinească funcția în conformitate cu Constituția. „Nu vreau să vin să vă mint ca să obțin votul dumneavoastră. Nu vreau din simplul motiv ca mai apoi să vin să zic că am vrut, dar cineva m-a încurcat, așa cum a făcut-o ceilalți într-o perioadă nu așa îndepărtată”. El i-a rugat pe cetățeni să vină la vot pentru că votul fiecăruia contează, și să voteze „competența, curajul și devotamentul, adică nr. 3 în buletinul de vot”.

În altă ordine de idei, Tudor Deliu a mai spus că optează pentru alegerea președintelui de către Parlamentul Republicii Moldova, iar dizolvarea Parlamentului trebuie să fie o prioritate pentru toți actorii politici. Totodată, prioritatea numărul unu a tuturor candidaților trebuie să fie lupta cu corupția, cu injustiția.

Dezbaterile electorale: „Noi și președintele: cine pe cine alege, cine pe cine reprezintă?”, fac parte din ciclul de dezbateri publice desfășurate de către Agenția de presă IPN, în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susținut de către Fundația germană „Hanns Seidel”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.