Trei premii ONU pentru promovarea drepturilor omului în Moldova

Organizația Națiunilor Unite (ONU) în Republica Moldova lansează competiția pentru premiile ONU în domeniul drepturilor omului. În acest an, vor fi oferite trei premii, premiul general pentru o realizare remarcabilă a drepturilor omului la nivel național sau local și alte două premii speciale, pentru promovarea drepturilor copiilor și promovarea egalității de gen, transmite IPN.

Printre principalele criterii de evaluare sunt curajul în abordarea problemelor dificile, creativitatea, inovația, angajamentul și dedicația. Organizatorii precizează că la concursul de premiere sunt aștepți și participanți din stânga Nistrului, încurajându-i să depună dosarele, pentru a prezenta un tablou real pe tema drepturilor omului.

Dosarele persoanelor sau entităților nominalizate vor fi jurizate de o echipă de experți și de un consiliul independent. Câștigătorii competiției vor fi anunțați și premiați în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul aniversării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, marcată pe 10 decembrie.

Concursul are scopul de a recunoaște acțiunile de promovare și apărare a drepturilor omului în țara noastră. În acest an, evenimentul de acordare a premiilor ONU în domeniul drepturilor omului ajunge la cea de a 18-a ediție.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.