Trei premieri europeni vor vizita Moldova pe parcursul lunii septembrie

Prim-miniștrii din Polonia, Luxemburg și Grecia vor vizita, în perioada 4-16 septembrie, Republica Moldova. Direcția comunicare a Guvernului de la Chișinău precizează că premierul Poloniei, Donald Tusk, va ajunge primul în țară, pe 4 septembrie, transmite IPN.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, îl va întâmpina pe omologul său de la Varșovia la ora 15.30. Cei doi oficiali vor avea o întrevedere bilaterală, urmată de o ședință extinsă a delegațiilor din cele două state. La ora 16.30, premierii vor susține o conferință de presă comună.

În timpul vizitei, prim-ministrul Poloniei va mai avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. La Parlament, Donald Tusk va susține un discurs în cadrul unei ședințe festive, care va începe la ora 18.30.

Vizita prim-ministrului Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden, este preconizată pentru perioada 12-13 septembrie. Premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, va sosi la Chișinău pe 16 septembrie.

Direcția comunicare a Guvernului menționează că vizitele demnitarilor europeni demonstrează susținerea partenerilor pentru calea de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.