Trei instituţii în domeniul siguranţei alimentelor, reorganizate în una

Întreprinderea de Stat „Centrul de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei” va fi reorganizată, prin fuzionarea (absorbţia) Întreprinderii de Stat „Centrul de Stat pentru Certificarea Materialului Semincer” şi Întreprinderii de Stat „Centrul de Standardizare şi Stabilire a Calităţii Nutrețurilor şi Produselor Cerealiere”, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Guvern. Noua instituţie va purta denumirea de Întreprindere de Stat „Centrul Naţional de Verificare şi Certificare a Producţiei Vegetale şi Solului”.

Scopul reorganizării constă în optimizarea cheltuielilor administrative a întreprinderilor de stat şi prestarea serviciilor centralizate beneficiarilor.

Totodată, reorganizarea va permite reamplasarea laboratoarelor întreprinderilor respective într-un bloc unic, fapt ce va reduce cheltuielile agenţilor economici care nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la trei laboratoare diferite pentru a beneficia de expertiză.

Decizia face parte din şirul de acţiuni în contextul implementării Strategiei în domeniul siguranţei alimentelor pentru anii 2011 – 2015, precum și a Strategiei naţionale de dezvoltare agricolă şi rurală pentru anii 2014 – 2020.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.