Traseul R 34 Hâncești-Leova este periculos pentru deplasare. Șoferii sunt îndemnați să aleagă drumul spre Comrat

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să evite traseul R 34 Hâncești-Leova, Leova-Iargara, care în urma precipitațiilor abundente a devenit greu accesibil și poate provoca blocarea mijloacelor de transport. Cele mai afectate segmente sunt km 45 – intrarea în Sărata Nouă, km 47 – Sărata Nouă G 125 și km 53 – Leova-Sărata Nouă. Administrația de Stata a Drumurilor precizează că apa depășește un metru în aceste zone, circulația este periculoasă și interzisă, transmite IPN.

Conducătorii auto sunt îndemnați să aleagă traseul spre Comrat pentru a evita situațiile de risc.

Începând cu dimineața zilei de 14 septembrie, angajații serviciilor specializate au intervenit  în cel puțin  26 de situații pentru pomparea apei din gospodăriile oamenilor. Lucrările au fost efectuate în raioanele Cantemir, Leova, Hâncești, Cimișlia și Ștefan Vodă. Salvatorii se află la fața locului pentru  a evita consecințele situațiilor  excepționale.

Populația este îndemnată în continuare să fie prudentă, să urmărească cu atenție buletinele meteo, să evite deplasările pe trasee dificile și să-și monitorizeze cu grijă copii. Șoferii sunt încurajați să circule doar în cazuri de necesitate stringentă. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.