Transnistrenii vor avea liber să treacă pe malul drept pentru a vota

Locuitorii regiunii transnistrene, care dețin acte moldovenești, se vor putea deplasa, și în turul doi al alegerilor prezidențiale, la secțiile de votare deschise pe malul drept al Nistrului. Autoritățile de la Tiraspol precizează că, pe 15 noiembrie, regulile de deplasare rămân aceleași ca și în primul tur, din 1 noiembrie, transmite IPN.

La întoarcerea în regiune, persoanele vor fi obligate să prezinte un act confirmativ că au participat la vot, cum ar fi ștampila cu mențiunea alegeri, aplicată în fișa de însoțire a buletinului de identitate. Dacă  nu o vor face, persoanele vor fi obligate să stea în autoizolare timp de două săptămâni, regim care se aplică pentru toți care traversează linia administrativă.

Pentru alegerile prezidențiale, Comisia Electorală Centrală a decis organizarea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni. În primul tur, la cele 42 de secții, au votat peste 14 mii de alegători.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.