Teleradio-Moldova devine difuzorul UEFA pentru meciurile naționalei și a două campionate europene la fotbal

Compania Teleradio-Moldova devine difuzorul oficial al Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) pentru meciurile echipei naționale până în 2028 și campionatele EURO 2024 și EURO 2028. Despre aceasta a anunțat directorul General Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, într-un briefing de presă, transmite IPN.

Directorul general Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, a declarat că după un campionat mondial de anul trecut  împachetat și transmis în condiții mulțumitoare, s-a reușit a se face un nou pas în această direcție pentru ca telespectatorii din Republica Moldova să poată vedea din prima sursă, de la televiziunea publică adică, cele mai importante competiții fotbalistice, de această dată. „După câteva luni de negocieri cu UEFA, am reușit să aducem în curtea televiziunii publice două competiții majore. Este vorba despre campionatele europene de fotbal din 2024 și 2028. De asemenea, toate meciurile selecționatei Republicii Moldova la fotbal se vor transmite la Moldova 1”, a spus Vlad Țurcanu.

Primul meci de acasă, Moldova-Albania, va fi transmis pe 17 noiembrie, începând cu ora 19.00.

Victor Reniță, director coordonator la sport, a precizat că pentru toate meciurile care vor fi difuzate va fi asigurată o echipă de comentatori foarte buni.

Andrei Zapșa, director general adjunct pe dezvoltare, a spus că acordul cu UEFA este un prim pas semnificativ al echipei în a transforma ceea ce înseamnă astăzi Teleradio-Moldova, iar televiziunea va continua să aducă producții cât mai atractive pentru urmăritori.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.