Svetlana Chesari: Ne-am unit eforturile pentru a dezvolta țara

Modernizarea infrastructurii și dezvoltarea energiei regenerabile sunt prioritățile formațiunii „Noua Opțiune Istorică”, prezentate în timpul primei ediții a dezbaterilor electorale organizate de IPN. Președinta formațiunii, Svetlana Chesari, spune că și-a dorit redenumirea partidului în „Alternative și Șanse” însă CEC-ul ar fi refuzat înregistrarea simbolului electoral pentru a nu crea confuzie cu Partidul Acțiune și Solidaritate, notează IPN.

În timpul dezbaterilor cu genericul „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021”, Svetlana Chesari a menționat că formațiunea își propune modernizarea țării prin implementarea noilor tehnologii. Infrastructura și asigurarea securității energetice a țării vor reprezenta prioritățile partidului, în eventualitatea în care acesta va accede în Parlament.

„Avem sloganul „Solidaritate și Progres”, deoarece avem o societate dezbinată și degradată. Ne-am unit eforturile pentru a dezvolta țara. În echipa noastră sunt prezenți ingineri, sociologi, medici pentru a moderniza toate ramurile societății noastre și pentru a îmbunătăți imaginea țării pe plan extern”, a spus Svetlana Chesari, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului „Noua Opțiune Istorică”.

Mai mult, Svetalana Chesari spune că partidul său își propune transformarea a 80% din energia țării în energie regenerabilă.

„Suntem o echipă care își propune dezvoltare, aplicarea noilor tehnologii, optăm pentru inovații, pentru îmbunătățirea calității vieții. Punem în prim-plan drepturile și interesele consumatorului, modernizarea infrastructurii. Securitatea energetică este prioritatea noastră, soluția pentru diversificarea energetică sunt tehnologiile noi pentru generarea energiei regenerabile. Ne propunem să încurajăm micul business care promovează energia regenerabilă”, a spus Chesari.

Reprezentanta formațiunii a calificat drept o acțiune politică decizia CEC-ului de a respinge înregistrarea simbolului electoral „PAȘ”, chiar dacă recent Curtea de Apel a menținut în vigoare decizia CEC.

„Întrucât Agenția Servicii Publice ne-a îngrădit dreptul la abrevierea pe care am votat-o în 2013, aceasta fiind „Partidul Politic NOI”, absolut ilegal pentru a crea această confuzie și pentru a crea clone, am hotărât să ne redenumim Alternative și Șanse. Dar ni se interzice și asta întrucât există partidul PAS și nu se dorește să-i creăm probleme”, a mai spus Svetlana Chesari.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, Partidul  „Noua Opțiune Istorică” se va regăsi pe buletinul de vot cu numărul 21.

La prima dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021”, au mai participat reprezentanții „Partidului Politic „Noi” și Partidului Politic Partidul Verde Ecologist.

La cea de a doua dezbatere electorală IPN, care va avea loc miercuri, 30 iunie, cu începere de la ora 11:15,  au fost invitați concurenții electorali Partidul Politic „Partidul Schimbării”, Partidul Politic Șor și Partidul Politic „Democrația Acasă”.

Agenția IPN desfășoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel, în cadrul ciclului de dezbateri „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.