Sunt repuși în funcție judecătorii ce au spălat miliarde de dolari, Maia Sandu

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, candidată la funcția de președinte, susține că „astăzi sunt repuși în funcție, de justiția lui Dodon, judecătorii care au spălat miliarde de dolari prin Moldova”. Potrivit ei, „hoții se simt încurajați, mafioții se simt la putere, bandiții simt protecție”. Reacția vine după ce Consiliul Superior al Magistraturii a repus în funcție cinci judecători suspendați mai devreme în legătură cu cercetarea lor în dosarul „Laundromat”, fiind ulterior scoși de sub urmărire penală, transmite IPN.

„Fărădelegile și dezmățul din justiția lui Dodon par să nu mai aibă sfârșit. După ce criminali periculoși sunt eliberați din penitenciare înainte de termen, ucigași sunt achitați, astăzi, cinci dintre judecătorii care au participat la spălătoria rusească (așa-numitul Laundromat, prin care s-au spălat prin țara noastră zeci de miliarde de dolari SUA) sunt repuși în funcție. În loc să fie trași la răspundere, acești judecători vor primi compensații de milioane de lei. Fiecare dintre ei se va pricopsi cu cel puțin 1,2 milioane lei (în jur de 7 milioane în total). Acești bani îi vom achita noi cu dumneavoastră, pentru mizeriile făcute de justiția lui Dodon”, menționează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Potrivit ei, această nedreptate nu mai poate fi tolerată și este  timpul să fie aduși oameni onești și profesioniști în judecătorii și procuraturi. „Iar de corupți și hoți trebuie să scăpăm cât mai repede, cât mai avem cu cine reconstrui această țară. Pe 1 noiembrie ieșim la vot și corectăm nedreptățile”, mai spune candidata PAS.

Decizia CSM vine, după ce acum câteva zile, presa a scris că Procuratura Anticorupție a decis să-i scoată de sub urmărire penală pe judecătorii anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”. Ordonanțele în privința acestora au fost emise încă în luna septembrie, dar deciziile nu au fost anunțate public de către organele procuraturii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.