Summitul CPE: Volodymir Zelensky și Maia Sandu au făcut primele declarații pentru presă

Președintele Ucrainei, Volodymir Zelensky, a fost întâmpinat cu puțin timp în urmă de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Castel Mimi de la Bulboacă. Cei doi au reiterat în fața jurnaliștilor că restaurarea păcii pe continent este unul dintre subiectele importante ce urmează a fi discutate în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, transmite IPN.

„Sunt multe lucruri de discutat: despre Ucraina și cum poate fi restaurată pacea pe continent  sunt printre cele mai importante subiecte de pe agenda noastră. Trebuie să reconfirmăm sprijinul pentru Ucraina, care rezistă agresiunii ruse. Urmează să discutăm și despre energetică, securitate, conectivitate. Vrem să lucrăm pentru cetățenii țărilor noastre”, a declarat Maia Sandu.

Participarea președintelui Ucrainei în cadrul summitului nu a fost anunțată. Oficiali de la Chișinău au declarat anterior că participarea liderului de la Kiev va fi făcută publică în ziua summitului din motive de securitate.

Volodymir Zelensky în fața presei a declarat că este fericit să fie astăzi la Summitul CPE și că „nu a fost deloc simplu să ajungă”. El a mulțumit poporului moldovenesc pentru că a fost alături de refugiați. „Nu vom uita asta niciodată”, a spus Volodymir Zelensky.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.