Studenți și elevi, invitați la Parlament

Studenţii de la USM se întâlnesc marți cu șeful Legislativului, Igor Grosu, în contextul săptămânii deschiderii parlamentare, transmite IPN.

În jur de 70 de tineri, care învață la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative au fost invitați în scuarul Parlamentului, la discuții despre „Democrație și pace în Republica Moldova și în lume”.

Direcția comunicare și relații publice a Legislativului anunță că până în data de 20 septembrie, cu prilejul Zilei internaționale a democrației, au loc mai multe activități pentru diferite categorii de vârstă.

La evenimentele săptămânii
deschiderii parlamentare vin zeci de copii și tineri din întreaga țară. Aceștia vor avea ocazia să discute cu deputații Republicii Moldova.

De exemplu, elevii liceului „Miguel de Cervantes” din Chișinău vor afla detalii despre activitatea legislativă și informații despre democrație de la deputatul PAS Olesea Stamate.

Parlamentul a pregătit activități și pentru elevii din ciclurile primare și gimnaziale, cu scopul de a educa spiritul democratic și civic al tinerei generații.

Un grup de școlari din satul Chițcanii Vechi, din raionul Telenești, se vor întâlni cu deputații Alina Dandara și Viorel Barda și își vor testa cunoștințele despre democrație, completând împreună un rebus. Iar elevii din clasele primare de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală se vor întâlni cu deputatul PAS Eugenia Cojocari. După discuții, copiii vor încerca să redea prin desen cum înțeleg ei „democrația”.

În această săptămână este lansat turul virtual al Parlamentului. Astfel, persoanele care nu pot ajunge în clădirea Legislativului au posibilitate să cunoască cele mai importante încăperi, inclusiv sala unde au loc ședințele plenare, sala Europa și muzeul Parlamentului.

Ziua internațională a democrației este marcată în Moldova în fiecare an în data de 15 septembrie, începând din 2007, când Adunarea Generală a ONU a adoptat o Rezoluție privind necesitatea exercitării procesului democratic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.