StarNet oferă granturi pentru startup-urile moldoveneşti

Compania StarNet a semnat o convenţie cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), prin care se va acorda suma de 400 de mii de lei tinerilor antreprenori în domeniul IT, în comun cu partenerii proiectului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, beneficiarii centrelor SYSLAB vor avea parte de training-uri şi de asistenţă deplină pentru a deschide o afacere. Persoanele eligibile vor primi de la StarNet şi parteneri finanţări pentru lansarea proiectelor antreprenoriale. Angajaţii companiei vor asigura şi un program intens de mentorat pentru beneficiarii centrelor SYSLAB.

„Investim în afaceri promiţătoare şi încurajăm tinerii să aibă curajul de a inova şi a-şi lansa propriul business în Moldova. Micile afaceri se pot transforma în mari succese naţionale şi chiar internaţionale. StarNet este un exemplu viu în acest sens, iar eu mi-am propus să mă implic personal în acest proiect deoarece cred în dezvoltarea businessului la nivel local şi în potenţialul tinerilor din Moldova de a genera idei inovative, ce pot deveni afaceri de succes”, a declarat Alexandru Machedon, fondatorul şi directorul companiei StarNet.

Centrele SYSLAB sunt create în cadrul proiectului „Antreprenoriat Inovativ pentru Angajare Durabilă”, susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei şi implementat de PNUD Moldova. Beneficiari ai centrelor sunt tineri care au studii superioare, în special persoane care au revenit de la muncă peste hotarele ţării, absolvenţi ai universităţilor din Moldova. Obiectivul proiectului este stimularea afacerilor inovative locale, prevenirea „migraţiei de creieri” şi creşterea economică în regiuni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.