Și în turul doi, secțiile de votare de la Baku și Strasbourg vor avea program special

Pe 15 noiembrie, în turul doi al alegerilor prezidențiale, secțiile de votare de la Baku (Azerbaidjan) și Strasbourg (Franța) vor activa conform unui program special. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Astfel, la secția de votare nr. 1/307, orașul Baku, alegătorii își vor putea exercita dreptul la vot între orele 07.00 și 18.00. Președintele CEC, Dorin Cimil, a precizat că în Azerbaidjan  rămâne în vigoare legea marțială, din cauza conflictului militar azero-armean.

Și pentru secția de votare nr. 1/342, orașul Strasbourg, a fost institut program special de activitate în ziua de duminică. La această secție, alegătorii vor putea vota între orele 07.00 și 20.00. Decizia vine în contextul extinderii măsurilor restrictive de către autoritățile franceze, legate de situația epidemiologică generată de COVID-19.

Pentru alegerile prezidențiale, au fost constituite 2 143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 sunt pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.