Şi după 23 de ani de ani de independenţă, artiştii nu resimt libertatea promisă

Tânăra interpretă de muzică populară Stela Botez spune că, şi după  23 ani de ani de independenţă, artiştii din Republica Moldova nu resimt libertatea promisă. „Mai sunt oameni care ne închid gurile”, a declarat interpreta într-un dialog cu reporterul IPN.

Potrivit tinerei, în Moldova se promovează şi valori, dar şi kitschuri în aceeaşi măsură. „Avem şi oameni competenţi care să deosebească între aceste produse. Dar depinde mult şi de influenţa edililor culturi asupra promovării”, a spus interpreta.

Stela Botez crede că în instituţiile de cultură din ţară sunt puţini specialişti care să cunoască materia şi să deosebească valoarea de non-valoare. „După părerea mea, trebuie să mai treacă ceva timp, să ne şcolarizăm mai mult în folclorul autentic, ca oamenii care lucrează în domeniul culturii să nu mai promoveze non-valoarea. Când un ansamblu etnofolcloric are în repertoriu piese care nu au nimic în comun cu adevăratele tradiţii, atunci dau dovadă că nu cunosc folclorul autentic”, a spus artista.

De Ziua Independenţei, interpreta le-a urat moldovenilor-români-basarabeni dragoste pentru ceea ce fac şi pentru neam.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.