Servicii și condiții medicale mai bune pentru deținutele din Penitenciarul nr.13, cu suportul UNFPA

Serviciile și condițiile medicale destinate femeilor private de libertate au fost îmbunătățite în Penitenciarul nr.13 din Chișinău, cu suportul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). Penitenciarul  dispune de un cabinetul ginecologic renovat și dotat cu utilaje medicale performante, inclusiv echipamente adaptate necesităților persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, în cadrul sectorului de deținere a femeilor din izolatorul de urmărire penală au fost renovate și amenajate cu inventar sportiv două curți interioare pentru plimbat, transmite IPN.

Prezentă la evenimentul de inaugurare, ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a menționat că îmbunătățirea condițiilor din penitenciare și asigurarea serviciilor medicale de calitate pentru toate persoanele aflate în detenție este pe agenda de priorități a Ministerului Justiției.

„Acest obiectiv poate fi realizat doar prin consolidarea eforturilor tuturor – autorități, parteneri de dezvoltare, societate civilă. Un rezultat al unei cooperări eficiente și în beneficiul persoanelor private de libertate sunt noile condiții din cabinetul ginecologic al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, unde primesc îngrijiri medicale pacientele deținute în izolatorul de urmărire penală, în special femeile însărcinate”, a subliniat Veronica Mihailov-Moraru, citată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Renovarea și dotarea cabinetului ginecologic cu echipamente medicale necesare s-a făcut cu suportul UNFPA Moldova, după efectuarea unei analize comprehensive a necesităților urgente cu care se confruntă sistemul penitenciar din Republica Moldova. Valoarea donației constituie 860 de mii de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.