Sergiu Ostaf:Cred că PLDM va participa la guvernare

Probabilitatea instaurării unui Guvern cu participarea PDM, PLDM, PL şi a grupului Leancă este foarte înaltă. Declaraţia a fost făcută de către Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO), în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Eu cred că va fi instaurat un guvern cu participarea PLDM. Negocierile se tergiversează din cauza că fiecare partid încearcă să maximalizeze aportul său, pentru a-şi promova interesele în viitorul executiv”, a opinat Ostaf.

Potrivit lui Ostaf, niciunul din liderii celor patru partide nu îşi doreşte alegeri anticipate. „Sondajele arată că cele mai multe sufragii le va obţine formaţiunea politică a lui Renato Usatîi, iar viitoarea guvernare va fi una de stânga şi de orientare pro-rusă. Nu este exclus că PPEM să câştige vre-o 15 mandate, dar oricum va trebui să treacă în opoziţie. Cred că Iurie Leancă conştientizează că e mai bine să aibă trei mandate, dar să participe la guvernare şi să facă ceva, decât să stea cu 15 mandate în opoziţie”, a spus Ostaf.

Sergiu Ostaf crede că cel mai probabil va fi desemnat un premier politic şi nu unul tehnocrat, după cum solicită PLDM. „Nu este exclus ca sarcina privind desemnarea candidaturii pentru funcţia de  prim-ministru să fie delegată PDM. Un premier tehnocrat va avea dureri de inimă când va vedea ce se face în sistemul energetic, în justiţie, sfera socială etc.”, a declarat Ostaf.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.