Serghei Manastîrlî: "Holdingul" Sheriff " își sporește influența asupra alegerilor din Moldova”

Alegerile din toamna curentă vor fi însoțite de o schimbare în poziționarea forțelor pe plan intern, a declarat directorul Centrului de cercetare, analiză și prognoze Balkan Center, Serghei Manastîrlî. Comentând particularitățile viitoarei campanii electorale în cadrul dezbaterilor publice de la IPN "Toamna alegerilor: așteptări și provocări în contextul european de dezvoltare", el a numit holdingul transnistrean "Sheriff""unul din factorii importanți de influență asupra rezultatelor scrutinului. "Influența acestuia sporește vădit atât în plan economic, cât și politic, precum și prin investițiile financiare pompate în clasa politică din Moldova, prin penetrarea în diferite organe ale puterii și a sistemului judiciar în scopul de a-și proteja interesele financiare", - a spus expertul.

"Dacă la alegerile parlamentare din 2019 Sheriff s-a ales cu unul sau doi deputați, acum situația va fi mult mai interesantă. Reprezentanții holdingului lucrează activ pentru a umple vidul de influență obținut după dezintegrarea nucleului creat de Plahotniuc", a menționat Serghei Manastîrlî.

Toamna aceasta, în Moldova, vor avea loc mai multe campanii electorale. Pentru 1 noiembrie sunt preconizate alegerile președintelui țării, pe 29 noiembrie este preconizată zi de votare în regiunea Transnistreană, iar în Autonomia Găgăuză expiră mandatul Adunării Populare.

Dezbaterile publice "Toamna alegerilor: așteptările și provocările în contextul dezvoltării europene" fac parte din ciclul "Depășirea stereotipurilor de integrare europeană prin comunicare". Agenția de presă IPN organizează dezbaterile publice cu suportul Fundației Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.