Șefă de secție din Direcția asistență socială Bălți, reținută într-o schemă de deposedare de locuințe

Responsabili din cadrul Direcției asistență socială a Primăriei municipiului Bălți sunt cercetați pentru deposedarea de locuințe a unor persoane social-vulnerabile. În cadrul acestei cauze penale, ofițerii CNA au descins astăzi cu percheziții, iar o șefă de secție a fost reținută, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție menționează că este vorba despre o schemă de corupție care constă în deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile, aflate la evidența Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți. Cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai Direcției.

Potrivit faptelor investigate în cadrul unui episod, în perioada anului 2022, factori de decizie din cadrul Direcției asistență socială Bălți, folosind situația de serviciu și acționând în interes material, au profitat de situația de dificultate a unei persoane aflate la deservire din cauza pierderii capacităților fizice, psihice sau intelectuale. Aceștia au perfectat notarial o procură prin care au împuternicit un asistent social să administreze toate bunurile persoanei. Prin respectiva procură, asistentul social a fost desemnat ca moștenitor exclusiv a tuturor bunurilor persoanei, acțiunile fiind îndreptate spre deposedarea ilegală de bunul imobil deținut în proprietate.

Într-un alt episod documentat, aceiași funcționari, folosindu-se de situația precară a altui beneficiar de servicii de îngrijire socială la domiciliu, au perfectat și autentificat procuri și contracte de întreținere pe viață prin care proprietarul le-a încredințat dreptul de folosire a patrimoniului său.

CNA și procurorii mai examinează un caz de transmitere a 5000 de euro de către un angajat al Direcției de profil a Primăriei Bălți unor factori de decizie ai subdiviziunii. Potrivit materialelor examinate, banii ar fi fost pretinși de superiorii angajatului în schimbul nedivulgării unor fapte pretins ilegale comise de către acesta, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.