Se ieftinesc carburanţii

Veşti bune pentru şoferi. Benzina şi motorina se ieftineşte în medie cu 25 bani/litru şi, respectiv, cu 30 bani/litru, faţă de preţul mediu aplicat. Notificări în acest sens au fost depuse la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică de către 14 companii petroliere, 5 dintre care sunt importatoare de carburanţi. Astfel, preţurile la carburanţi a început să scadă pe parcursul zilei de miercuri, iar ieftinirile urmează să continue până la sfârşitul săptămânii, transmite IPN.

ANRE menţionează într-un comunicat de presă că preţul mediu de comercializare a benzinei a scăzut de la 17,88 lei per litru la 17,63 lei, iar preţul mediu al motorinei – de la 15,85 lei per litru la 15,56 lei per litru. Calculele prezentate de companiile petroliere respective arată că reducerea preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei şi motorinei a fost determinată de diminuarea preţurilor de achiziţie a acestor tipuri de carburanţi.

Anul curent, ultima dată preţurile cu amănuntul la benzină au scăzut în luna octombrie, iar preţurile la motorină – în luna august.

Potrivit ANRE, în prezent, pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Aceste produse se comercializează la 624 staţii de alimentare din ţară. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.