Săptămâna Eco-Energetică debutează cu Târgul Ideilor Eco-Responsabile

Săptămâna Eco-Energetică debutează astăzi, 1 decembrie, cu Târgul Ideilor Eco-Responsabile în cadrul căruia participanţii la competiţia Moldova Eco-Energetică, care  au trecut etapele de selecţie îşi vor licita ideile de proiecte în faţa potenţialilor sponsori, donatori, creditori. Într-un comunicat de presă remis Agenţia pentru Eficienţă Energetică, se menţionează că anul acesta, ideile de proiecte variază de la sisteme de încălzire a serelor cu ajutorul compostului din deşeuri agricole şi construcţia centralelor de co-generare pe bază de biogaz, materiale termoizolante inovative, la sisteme informatice de gestiune a corpurilor de iluminat stradal, transmite IPN.

Cele mai reuşite proiectele vor primi finanţare din partea investitorilor prezenţi la eveniment – bănci comerciale, fonduri de investiţii şi parteneri de dezvoltare. Companiile care vor convinge investitorii de fezabilitatea proiectului vor putea primi credite garantate de stat în condiţii avantajoase. Câştigătorii Târgului Ideilor Eco-Responsabile vor fi anunţaţi în cadrul Galei Moldova Eco-Energetică, pe data de 4 decembrie.

Târgul Ideilor Eco-Responsabile este unul din seria de evenimente desfăşurate în cadrul Săptămânii Eco-Energetice ce vor culmina cu Ceremonia de premiere Moldova Eco-Energetică, desfăşurată vineri, 4 decembrie. Târgul Ideilor Eco-Responsabile va avea loc la MoldExpo între orele 10.00 şi 15.30.

Din şirul evenimentelor Săptămânii Eco-Energetice mai fac parte şi Forumul „Bioenergie - 2015: Către o autonomie energetică locală”, care va avea loc pe 2 decembrie. Forumul, care se află la a treia ediţie, va dezbate subiectul producerii concomitente a energiei termice şi electrice în urma utilizării deşeurilor din biomasă. De asemenea, pe 3 decembrie va avea loc atelierul „Performanţa energetică a clădirilor şi mecanisme de sprijin”, unde va fi prezentată  viziunea experţilor europeni în dezvoltarea municipiului Chişinău şi creşterea performanţei energetice a clădirilor, va fi expusă foaia de parcurs pentru implementarea Legii privind performanţa energetică a clădirilor, prezentate realizările Proiectul ESCO Moldova şi succesul proiectelor similare din statele UE. Pe data de 4 decembrie, se va desfăşura Gala Moldova Eco-Energetică. În cadrul celei de-a patra ediţii vor fi premiate cele mai notabile realizări în producerea, transmiterea, distribuirea şi consumul eficient de energie, în dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Organizatorii Săptămânii Eco-Energetice sunt Ministerul Economiei, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Proiectul „Energie şi Biomasă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.