Ruslan Popa – portretul candidatului la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Ruslan Popa candidează din partea Partidului politic Noua Opțiune Istorică, condus de către Svetlana Chesari.

S-a născut pe 19 iulie 1978 în orașul Criuleni. Este căsătorit și are trei copii.

Candidatul are studii superioare incomplete. Mai mult de 15 ani a activat în calitate de director general în cadrul mai multor companii internaționale, printre care și Qiwi, All.biz, RBKMoney, Rompay etc.

Ruslan Popa precizează că deține o experiență vastă în management, resurse umane, finanțe, negocieri etc. Se declară master profesional în psihologia cifrelor și astrologie. „Conducerea automobilului este un hobby și pasiunea mea, de aceea conduc oameni ca șofer de taxi. E bine pentru oameni și e o plăcere pentru mine”, susține Ruslan Popa.

Ruslan Popa a condus Partidul Comunist Reformator fondat în anul 2014. Formațiunea avea aceeași abreviere și simbol asemănător cu al Partidului Comuniștilor. La alegerile parlamentare din noiembrie 2014 a participat cu sloganul: „Împotriva tuturor care au fost la guvernare!”. A acumulat 4,92% din voturi, fiind sub pragul electoral. În 2016  partidul a fost radiat din registrul partidelor politice.

În declarația de avere și interese personale, Ruslan Popa indică doar că este șofer de taxi în cadrul unei companii private. La rubricile venituri, bunuri, dar și la celelalte, candidatul declară „zero”.

În cadrul prezentării sale, candidatul a declarat că problema ambuteiajelor poate fi soluționată în 24 de ore. Potrivit lui, preluarea practicilor din alte orașe mari, și anume introducerea taxelor pentru parcarea automobilelor pe străzile centrale. „Decât să plătești 500-600 de lei pe zi, de exemplu, dacă vii cu mașina ta în Centru, e mai ieftin să plătești 100-150 de lei dus-întors cu taxiul sau cu troleibuzul, autobuzul, microbuzul. Nu creezi ambuteiaje și o să avem mai multe parcări, la care să plătești și să lași mașina pentru o jumătate de oră, o oră. Banii acumulați din parcări o să-i utilizăm pentru reparația drumurilor”, a declarat Ruslan Popa.

Conform tragerilor la sorți, Ruslan Popa de la Partidul politic Noua Opțiune Istorică urmează să fie cu numărul 23 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.