Ruslan Flocea, noul director CNA

Actualul secretar general al Aparatului președintelui, Ruslan Flocea, a fost numit de Parlament în funcția de director al Centrului Național Anticorupție. Hotărârea a fost adoptată în ședința de miercuri, 31 iulie, cu votul a 72 de deputați, transmite IPN.

Deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat că inițierea concursului pentru șefia CNA a fost decisă de către Comisia juridică, numiri și imunități pe 26 iunie. Pe 22 iulie, Comisia a examinat dosarele candidaților într-o ședință închisă. În ultima probă, cea a interviului, au fost admiși nouă candidați, iar pe 29 iulie a avut loc o ședință publică în care pretendenții au fost audiați de Comisie. Ca urmare a punctajului acordat, Comisia îl propune la șefia CNA pe Ruslan Flocea, pentru un mandat de cinci ani.

Fiindu-i adresate întrebări în plen cu privire la mai multe subiecte, precum nedeclararea veniturilor, plățile informale din domeniul educației, frauda bancară sau ilegalitățile din fondul forestier, Ruslan Flocea a declarat că în momentul în care va primi mandatul legislativului va interveni cu măsuri pentru soluționarea problemelor existente.

Ruslan Flocea a mai spus că în 18 ani de activitate ca funcționar public a pus în prim plan supremația legii. S-a condus de prevederile legii, indiferent de viziunile politice.

În luarea sa de cuvânt, Octavian Țîcu, deputat ACUM, Platforma DA, a declarat că nu va vota candidatura lui Ruslan Flocea. „Eu, pur și simplu, vreau să întreb Partidul Socialiștilor de ce a fost nevoie tocmai de acest om, care știm foarte bine că îi este apropiat președintelui Igor Dodon. Chiar frica lui Igor Dodon este atât de mare încât nu s-a putut organiza un concurs cinstit?”, a spus Octavian Țîcu.

După ce a depus jurământul în plenul Parlamentului, Ruslan Flocea a mulțumit pentru încrederea acordată, menționând că va depune toate eforturile pentru ca rezultatele instituției pe care o va conduce să fie în strictă conformitate cu legislația.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.