Rusia a desconsiderat avertizarea SUA și declarația ISIS, acuzând Kievul de atacul de la Crocus

Președintele Vladimir Putin și serviciile sale de securitate continuă să afirme că Kievul și Occidentul au fost implicate în atacul de vinerea trecută la „Crocus City Hall”, în ciuda faptului că o ramificație a grupării Statul Islamic și-a revendicat responsabilitatea, transmite France24, citat de IPN.

Ucraina și aliații săi occidentali au catalogat drept absurde acuzațiile care li se atribuie. „Unchiul meu obișnuia să spună... că cei mai buni vânzători de bălegar își poartă adesea mostrele în gură”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby. „Oficialii ruși par a fi destul de buni vânzători de gunoi de grajd”, a spus Kirby, denunțând ceea ce el a numit „propaganda deșănțată” a Rusiei.

Reuters transmite că Kirby a vorbit la scurt timp după ce Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că a găsit dovezi că cei patru bărbați înarmați care au comis atacul erau legați cu „naționaliștii ucraineni” și au fost plătiți de autoritățile de la Kiev.

El a spus că Statele Unite au emis numeroase avertismente cu privire la atacurile extremiste în contextul unor concerte și adunări de multă lume la Moscova, inclusiv un avertisment scris pe 7 martie, la ora 11:15. Avertizările au fost plasate „în conformitate cu procedurile normale și prin canalele stabilite, folosite de multe ori înainte”.

În disonanță cu unicul său aliat în Europa, președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko a declarat că atacatorii au fost surprinși pe segmentul belarus al frontierei cu Rusia, ceea ce contravine versiunii „ucrainene” a Kremlinului. Serviciul de securitate rus al FSB a declarat că i-a arestat pe bărbați înarmați în timp ce aceștia încercau să fugă în Ucraina.

Mai mult, Rusia a recunoscut zilele trecute că au existat mesaje din partea americană, dar a căutat să minimalizeze importanța lor, pentru a le desconsidera.

Atacul, urmat de incendiu, asupra spectatorilor din „Crocus City Hall”, unde vinerea trecută urma să aibă loc un concert, s-a lăsat cu 140 de morți. Numărul celor care au avut nevoie de asistență medicală a urcat la peste 380 de oameni.

 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.